С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Стафилококи

Тези бактерии са широко разпространени в околната среда. Около 1/3 от хората са носители, без да боледуват. Стафилококите наистина се лекуват много трудно, защото бързо развиват резистентност към антибиотиците. Истината е обаче, че здравият детски организъм се справя добре с „нашествениците” и не настъпват сериозни усложнения.
Най-често малките деца страдат от повърхностни стафилококови инфекции. При конюнктивит от окото изтичат гнойни секрети, особено сутрин. В кожата стафилококите предизвикват образуването на многобройни малки пъпчици. Неприятни са стафилококите в носа – детето не може да диша добре поради запушения нос.
По-сериозни са стафилококовата пневмония, менингит, хранително отравяне със стафилококи, остеомиелит (засягане на костите ) и особено стафилококовият сепсис, който може да е фатален. При него инфекцията прониква в целия организъм по кръвен път и засяга няколко органи и системи. Лекува се с антибиотици.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби