Свинско по стара фамилна рецепта

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Свинско по стара фамилна рецепта

Възраст: за цялото семейство
Тип: основни

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Продукти: 1 кг свинско контра филе, 300 г моркови, 300 г пресни печурки100 г маслини, 100 г краве масло, 200 мл бяло вино, 4 скилидки чесън, 4 парченца топено сирене, 3 кисели краставички, 1 връзка магданоз, 4 с. л. брашно, бял пипер и сол на вкус.

 

Приготовление: Месото се нарязва на медальони. Медальоните се поръсват със сол и шарен пипер и се запържват в нагорещен тиган от двете страни. След това се подреждат в йенска тенджера. Гъбите се нарязват на филии, а морковите – на кръгчета и се задушават с част от маслото. Прибавят се нарязаните на колелца кисели краставички, посолява се и се подправя с бял пипер. Сместа се изсипва върху месото. Брашното се сипва в сух тиган и се нагрява. Топеното сирене се разтопява в 100 мл гореща вода и се прибавя към брашното. Слага се останалото масло и когато сместа се сгъсти, се налива виното. Месото и зеленчуците се заливат с готовия сос, добавят се маслините и тенджерата се затваря с капак или с готварско фолио. Слага се в предварително загрята на 150 градуса фурна, температурата се увеличава на 200 градуса и се пече 40 минути.

Рецептата е на мама yaya

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби