Парфе с кафе и шоколадов сос

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Парфе с кафе и шоколадов сос

Възраст: за цялото семейство
Тип: десерти

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Продукти:  500 мл прясно мляко, 1 к. ч. силно кафе, 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 250 г сметана, 30 г желатин, готов шоколадов блат, 100 г натурален шоколад, 20 г масло, вода


Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват с млякото и захарта. Прибав се кафето и сместа се вари на умерен огън, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Желатинът се оставя да набъбне в малко хладка вода. Прибавя се към свалената от котлона смес и се бърка, докато се разтвори напълно. Сметаната се разбива до пухкава консистенция и се прибавя лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане. Сместа се охлажда леко, но се внимава да не се желира. В тавичка или в кръгли формички се поставя шоколадовият блат и се залива с крема. Оставя се да се желира в хладилник. Преди сервиране се нарязва на парчета или се изважда от формичките и се залива с шоколадовия сос, приготвен от разтворение чрез загряване с масло и малко вода шоколад.

Рецептата е на мама Magito05

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби