Свинско с ябълки и моркови

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Свинско с ябълки и моркови

Възраст: за цялото семейство
Тип: основни

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Свинско с ябълки и моркови

Продукти за 6 порции:

  • 500 г свинска плешка
  • 2 супени лъжици брашно
  • 2 супени лъжици олио
  • 2 глави кромид
  • 2 скилидки чесън
  • 1 чаена чаша ябълков сок
  • 2 чаени чаши зеленчуков бульон
  • 3 моркова
  • 1 чаена лъжичка суха мащерка
  • 1/2 чаена лъжичка сух розмарин
  • 1/4 чаена лъжичка суха салвия
  • 1/4чаена лъжичка млян черен пипер
  • 2 ябълки
  • 2 чаени лъжички царевично нишесте

Начин на приготвяне:

1.Свинското се нарязва на кубчета със страна около 3 см. овалват се в брашното. Олиото се загрява и в него се запържва месото по 5 минути от всяка страна. Изважда се и в същата мазнина се запържват за 2-4 минути нарязаните на ситно лук и чесън.

2.Добавят се ябълковият сок, бульонът, нарязаните моркови, запърженото свинско, мащерката, розмаринът, салвията и пиперът. Ястието се оставя да заври. Температурата се намалява и продуктите се задушават в продължение на 40 минути, докато морковите и месото омекнат.

3.Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Прибавят се към ястието, което се задушава още 5 минути.

4.Нишестето се размива в 2 ч. л. вода и се добавя към соса, за да го сгъсти. След 5 минути ястието се сваля от огъня, подправя се със сол на вкус.

Сервира се със сварени спагети, картофено пюре или ориз.

22.01.2012/MoetoDete.BG

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби