Палачинките на Пипи

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Палачинките на Пипи

Възраст: за цялото семейство
Тип: закуски

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Палачинките на Пипи

Продукти за 2-3 порции

  • 3-4 яйца
  • 1-2 чаени чаши мляко
  • 1-2 чаени чаши брашно

Начин на приготвяне:

Основната съставка за палачинковото тесто - яйцата, се чукват в тенджера и разбиват с тел или миксер. Прибавя се млякото.

Брашното се насипва на порции, като се бърка непрекъснато. Сместа трябва да добие гъстотата на боза.

Загрят предварително тиган се намазва с малко масло. С черпак се налива част от сместа, така че да покрие дъното на тигана. След като палачинката се изпържи от едната страна, се обръща.

Палачинките може да се овкусят със счукани бадеми или орехи, ябълки, бананово пюре, мед.

С обикновени палачинки може да се приготви и солена торта, като всяка се намазва с различен продукт - топено сирене, лютеница, маслинен пастет, салата „ Снежанка".

Нареждат се една върху друга, отгоре се настъргва кашкавал и се охлажда.

Историята за палачинките на Пипи може да прочетете тук!

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби